Ingrediente

ulei de masline

2 x 1 kg de linguri de somon, cu piele

100 g migdale albe

2 catei de usturoi

2 lămâi

100 g ciabatta

2 anghinare italiane proaspete

1 x 280 g borcan de inimi de anghinare în ulei

1 frunza de menta proaspătă (30 g)

12 felii de bacon afumat

1 buchetel de cimbru proaspăt (30 g)

Metodă

Se preîncălzeste cuptorul la 220ºC / 425ºF. Se pune foaie de copt intr-o tava mare si se unge cu puțin ulei.

Se aseaza cate 8 bucăți de bacon (de aproximativ o palma) in șir, la intervale de 5 cm pe toată lungimea tăvii, apoi se pune un file de somon in partea de sus, cu fața în jos.

Se adauga migdalele într-o tigaie uscată si se lasa pana se fac aurii, amestecandu-le în mod regulat, apoi se pun într-un robot de bucătărie. Se taie usturoiul fasii mici, se adauga coaja de lămâie, apoi ciabatta. Se condimentează cu piper negru, apoi se toaca pana cand ingredientele devin marunte si se aseaza peste somon.

Se injumătățeste o lămâie. Se taie anghinarele la 2 cm de bază. Se dau deoparte frunzele exterioare dure până când se ajung la cele mai deschise la culoare, se tăie capetele la 3 cm si se freaca cu zeama de lămâie.

Anghinarele din borcan trebuie scoase și decojite de șuvițele păroase, apoi se tăie fiecare bucata cuburi. Se scurg si se maruntesc inimile, iar uleiul se pastreaza.

Se adauga o lingură de ulei de anghinare într-o tigaie mare, la foc mare și se prăjesc toate inimile timp de 2 minute. Se aleg și se taie frunzele de menta, se imprastie în tigaie, apoi se scot pe o farfurie.

Se adauga amestecul de anghinare peste un strat de pesmet, se ung cu încă o lingură de ulei, apoi se pune celălalt file de somon cu partea superioară in sus. Se aranjeaza baconul deasupra și se presăra frunze de cimbru.

Se aduna șirul pus initial în jurul ambelor fileuri pentru a fixa umplutura. Se mai adauga peste, puțin ulei de anghinare suplimentar.

Se aseaza tava in mijlocul cuptorului și se reduce imediat temperatura la 180ºC / 350ºF /. Se roteste timp de 35 până la 40 de minute sau până când pielea somonului este aurie.

Se lasa la rece timp de 10 minute, apoi se servește cu lămâie stoarsa.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.